Jadłospis
- 27.04.2024 16:06
Jadłospis – Szkoła
Data
Posiłek
Potrawy
Poniedziałek 29.04.2024
OBIADRyż na rosole- 9(250 g)
Ziemniaki(150 g)
Kotlet mielony-1,3(100 g),
Marchew zasmażana-1, 7(100 g)
Jabłko
Wtorek
30.04.2024
OBIADZupa solferino-1,7,9 (250 g),
Kasza gryczana-(40 g suchego składnika),
Gulasz z łopatki z warzywami-1(120 g)
Kompot wieloowocowy-(200 ml)
Jabłka
Środa
01.05.2024
OBIAD
Czwartek
02.05.2024
OBIADZupa jarzynowa z soczewicą-7, 9( 250 g),
Makaron z twarogiem i sosem waniliowym z jogurtu-1,7(250 g)
Kompot wieloowocowy-(150 ml)
Jabłko
Piątek
03.05.2024
OBIAD
Alergeny
PODANE CYFRY OZNACZAJĄ ALERGENY
Informacja o alergenach przekazana jest w oparciu o Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE w sprawie przekazania konsumentom informacji na temat żywności.
Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:
1 - zboża zawierające gluten
2 - skorupiaki i produkty pochodne
3 - jaja i produkty pochodne
4 - ryby i produkty pochodne
5 - orzeszki ziemne / arachidowe/
6 - soja i produkty pochodne
7 - mleko i produkty pochodne
8 - orzechy
9 - seler i produkty pochodne
10 - gorczyca i produkty pochodne
11 - nasiona sezamu i produkty pochodne
12 - dwutlenek siarki
13 - łubin
14 – mięczaki
Wszystkie przyprawy: (liść laurowy, ziele angielskie, bazylia, oregano, majeranek, papryka słodka, kurkuma, lubczyk, pieprz, czosnek granulowany) używane w przedszkolu mogą zawierać następujące alergeny: gorczyca, seler, soję, dwutlenek siarki, produktów wytworzonych z mleka i zbóż.- Wróć do listy artykułów
Ostatnie artykuły