• Jadłospis
      • Jadłospis

      • 17.04.2024 23:33
      • Jadłospis – Szkoła
         


        Data

        Posiłek

        Potrawy


        Poniedziałek 15.04.2024



        OBIAD
        Zupa pejzanka-1,7,9(250 g)
        Ziemniaki(150 g)
        Kotlet mielony-1,3(100 g),
        Surówka z rzodkwi z jogurtem- 7(100 g)
        Jabłko


        Wtorek
        16.04.2024



        OBIAD
        Zupa jarzynowa z soczewicą-1,9 (250 g),
        Kasza gryczana-(40 g suchego składnika),
        Pieczeń z karkówki -1,7(110 g)
        Sałatka z buraczków-( 100 g)
        Kompot wieloowocowy-(200 ml)
        Jabłka
         


        Środa
        17.04.2024


        OBIAD
        Barszcz czerwony-9( 250 g),
        Pierogi leniwe z masłem, cukrem i bułka tartą-1,3,7(200 g)
        Kompot wieloowocowy-(150 ml)
        Jabłko


        Czwartek
        18.04.2024


        OBIAD
        Zupa kalafiorowa-7, 9( 250 g),
        Ryż –(40 gram suchego składnika)
        Gulasz z indyka-1,7(120 g)
        Ogórek kiszony(80 g)
        Kompot wieloowocowy-(150 ml)
        Jabłko
         


        Piątek
        19.04.2024


        OBIAD
        Krupnik– 1,7,9(250 g),
        Ziemniaki(150 g)
        Filet rybny panierowny-1,3,4(120 g)
        Surówka z kiszonej kapusty- (100 g)
        Kompot wieloowocowy-(200 ml)
        Jabłko


        Alergeny
        PODANE CYFRY OZNACZAJĄ ALERGENY 
        Informacja o alergenach przekazana jest w oparciu o Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE w sprawie przekazania konsumentom informacji na temat żywności. 

        Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji: 
        1 - zboża zawierające gluten
        2 - skorupiaki i produkty pochodne
        3 - jaja i produkty pochodne
        4 - ryby i produkty pochodne
        5 - orzeszki ziemne / arachidowe/
        6 - soja i produkty pochodne
        7 - mleko i produkty pochodne
        8 - orzechy
        9 - seler i produkty pochodne
        10 - gorczyca i produkty pochodne
        11 - nasiona sezamu i produkty pochodne
        12 - dwutlenek siarki
        13 - łubin
        14 – mięczaki


         Wszystkie przyprawy: (liść laurowy, ziele angielskie, bazylia, oregano, majeranek, papryka słodka, kurkuma, lubczyk, pieprz, czosnek granulowany) używane w przedszkolu mogą zawierać następujące alergeny: gorczyca, seler, soję, dwutlenek siarki, produktów wytworzonych z mleka i zbóż.

      • Wróć do listy artykułów
    • Kontakty

      • Szkoła Podstawowa nr 2 Im. Majora Henryka Sucharskiego w Świnoujściu
      • Tel./Fax: 091-321 52 32 kom.727712558
      • 72-602 Świnoujście ul. Białoruska 2 Poland
      • pedagogszkolanr2@gmail.com kom. 727 797 161
  • Galeria zdjęć

      brak danych
  • liczba odwiedzin: 16963